Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Muzeul de Etnografie Brașov

Muzeul de Etnografie Brașov

Muzeul de Etnografie din Brașov deține o colecție de peste 21 000 de piese ce păstrează moștenirea lăsată de comunitățile rurale. Muzeul este o adevărată comoară pentru patrimoniul cultural. Colecția este o manifestare a artei populare din secolele XVII-XX. Sunt prezente elemente din portul popular, ilustrate din ceramică, sticlărie, ouă încondeiate, metal, os, piele sau icoane pictate pe sticlă.

Datorită donaților unor colecționari sași a fost posibilă în anul 1908 prima colecție muzeală publică din Brașov. Ulterior, Julius Teutsch, un împătinit colecționar de artă populară, transformă colecția în Muzeul Săsesc al Țării Bârsei. Astfel, muzeul se îmbogățește treptat cu noi piese valoroase din donații publice sau particulare.

Anul 1937 este un an important în istoria muzeului, se înființează Muzeul Asociațiunii Culturale ASTRA prin aportul unor cărturari români care au făcut achiziții semnificative de obiecte și artă populară.

Secția de etnografie se înființează abia în anul 1967, după reunirea celor două colecții iar Muzeul de Etnografie Brașov, în forma lui de astăzi, se deschide în anul 1990. Ăn cadrul muzeului există o serie de expoziții permanente sau temporare, care surprind modul de viață și portul tradițional al acelor vremuri.

Muzeul păstrează un caracter interactiv cu publicul său și organizează diverse activități și ateliere la care participă mai ales tinerii elevi. Un loc în care pereții își spun povestea, portul popular te trimite înapoi în timp și expozițiile pline de culoare îți încântă simțurile, moștenirea noastră trebuie menținută vie!

Contact:
Adresă: Bulevardul Eroilor, nr. 21 A, Brașov
Telefon: +40 (0)268 475 562
Website
Facebook
Orar:
Iarna
Luni – închis
Marți – Duminică 9.00- 17.00
Vara
Luni – închis
Marți – Duminică 10.00- 18.00

Foto:  https://stildeviata.com/

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one