Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Muzeul de Artă Brașov

Muzeul de Artă Brașov

Muzeul de Artă din Brașov s-a constituit în anul 1949 ca secție a Muzeului Regional. În 1950 a funcționat în clădirea Casei Sfatului, iar din martie 1970 își stabilește sediul în actuala locație situată pe Bulevardul Eroilor. Clădirea ridicată în stilul neobaroc, datează din 1902, fiind planul arhitectului Moritz Wagner. Ca instituție independentă, Muzeul de Artă se constituie la data de 1 iunie 1990.

Patrimoniul muzeului numără peste 4300 de bunuri culturale: pictură de șevalet, sculptură, grafică, artă decorativă, tapiserie, icoane, covoare orientale, etc. În expoziția permanentă a Muzeului de Artă, Galeria Națională, sunt incluse lucrări reprezentative pentru pictura transilvăneană din secolele XVIII- XIX și pentru arta românească din perioada primei jumătăți a secolului XIX și postbelic. De asemenea, expoziția reunește și lucrări ale celor mai activi artiști ai orașului.

Expozițiile temporare vizează promovarea momentelor și personalităților remarcabile ale artei românești și transilvănene, dar și promovarea artiștilor contemporani. La Muzeul de Artă Brașov sunt expuse lucrări ale marilor pictori români ca Gheorghe Tătărescu, Theodor Aman, Constantin Lecca, Nicolae Grigorescu, Sava Hentia, Ioan Andreescu, Ion Jalea, Ion Irimescu sau Dimitrie Paciurea.

Contact:
Adresă: Str. Bulevardul Eroilor, nr. 21, Brașov
Telefon: +40 0268 477 286
Website
Facebook
Orar: Luni-Duminică 10:00 – 18:00

Foto: http://www.ancheteonline.ro/

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one