Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Liceul Johannes Honterus Brașov

Liceul Johannes Honterus Brașov

Atestat documentar în anul 1541, funcționând ca gimnaziu superior evanghelic săsesc, Liceul Johannes Honterus din Brașov este una din cele mai vechi așezământe de învățământ de pe teritoriul României. Gimnaziul a fost înființat de Johannes Honterus, funcționând în baza unui regulament școlar cu predare în limba germană. La inițiativa fondatorului, din anul 1547, a fost deschisă și o bibliotecă.

La mijlocul secolului al XVIII-lea clădirea liceului a fost grav afectată de un cutremur. Între anii 1743-1748 edificiul a fost reconstruit, iar în 1834 este extins cu încă două etaje ajungând la forma actuală. În timpul Primului Război Mondial în această clădire a funcționat un depozit de arme, apoi maternitate.

În corpul B al clădirii liceului în perioada interbelică a funcționat Muzeul Săsesc al Țării Bârsei. În 1948, Liceul Honterus a fost expropriat și transformat într-un liceu de stat mixt. Din 1971, Liceul cu predare în limbă germană este reînființat și funcționează până în prezent în clădirea din Curtea Bisericii Negre. Printre absolvenții celebri ai acestei instituții de învățământ se numără Christian Schesaeus, Victor Roth, Georg Scherg.

Contact:
Adresă: Str. Curtea Honterus, Nr. 3, Brașov
Telefon: +40 0268 470 802
Website
Facebook
Orar: Luni-Vineri 08:00 – 14:00

Foto: http://wikimapia.org/

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one