Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Cetatea Brașov

Cetatea Brașov

Prima construcție a cetății a fost un turn de veghe în formă de semicerc și datează din anul 1524. Ulterior, întreg platoul a fost înconjurat de un zid. Însă la 5 ani de la întărirea fortificației, cetatea a fost ocupată și distrusă de Petru Rareș, voievodul Moldovei. Zidurile au fost refăcute dar doborâte din nou, de data asta sursa fiind un incendiu puternic.

În 1625, cetatea a fost reconstruită din nou și s-a săpat în curte și un puț de 81 metri adâncime. Cetatea extinsă capătă o formă de patrulater iar bastioanele italianești deasupra cărora s-au construit turnuri de apărare, întăreau securitatea din zonă.

Pentru o vreme, cetatea a reprezentat un refugiu al brașovenilor asupriți de habsburgi. Aceștia din urmă au ocupat și cetatea, defrișând viile din zonă și ocupând orașul mulți ani la rând.
Iosif al II-lea a ordonat refacerea cetății în 1773 și după 9 ani de renovări, a încercat să o vândă orașului. Refuzul orașului de a o achiziționa, a transformat cetatea într-o închisoare pentru prizonierii turci și francezi. În timpul epidemiei de ciumă a funcționat și o secție pentru cei suspecți de simptomele bolii.

Cetatea a mai suferit o serie de transformări și ocupări de-a lungul timpului însă nicio provocare nu i-a doborât zidurile de tot. Momentan, în cadrul cetății funcționează un restaurant cu terasă iar restul construcției se poate vizita de către turiștii interesați.

Adresa: Dealul Cetății, Brașov
Telefon: 0268 417 617

Foto: blogdecalatorii.ro/cetatuia-brasovului/

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one