Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Casa Reduta Brașov

Casa Reduta Brașov

Casa Reduta a fost prima sală de spectacole din Brașov, fiind numită după o renumită sală din Viena. Construită în 1794, din inițiativa lui Samuel Abraham, sala a fost destinată atât balurilor, cât și spectacolelor de muzică și teatru. Sala a suportat o reconstrucție în anul 1894 cu sprijinul financiar al Băncii ,,Kronstadter Allgemeine Sparkasse”, după planurile inginerului Christian Kertsch, căpătând aspectul actual.

Stilul clădirii îmbină elementele baroce, rococo și noțiuni ale renașterii italiene. Pe fațada clădirii sunt plasate busturile lui Wagner, Schimann, Mozart, Beethoven, Goethe, Schiller și Shakespeare.

După cel de-al Doilea Război Mondial clădirea Casei Reduta s-a aflat în gestiunea Teatrului de Stat, iar în 1959 a fost transferată Palatului Culturii care în prezent se numește Centrul Cultural ,,Reduta”.

Renovată și modernizată între anii 1997-2004, această clădire se plasează în avangarda așezămintelor culturale de la noi din țară. Centrul Cultural ,,Reduta” dispune de o sală de spectacole cu o capacitate de 370 de locuri, fiind un promotor al evenimentelor artistice, culturale, educaționale de la nivel național și internațional.

Contact:
Adresă: Str. Apollonia Hircher, Nr. 8, Brașov
Telefon: +40 0268 419 706
Website
Facebook
Orar: Luni-Vineri 11:00 – 13:00 / 15:00 – 18:00

Foto: http://www.iubescbrasovul.ro/

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one