Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Casa Mureșenilor Brașov

Casa Mureșenilor Brașov

Casa Mureșenilor este  localizată în Piața Sfatului și a fost construită în anul 1968, prin donația făcută de urmașii familiei Mureșianu. O perioadă, casa a funcționat ca sediu al redacției Gazeta Transilvaniei însă din anul 1968 a devenit Muzeul memorial Casa Mureșenilor. Aceasta a fost dorința lui Iacob Mureșanu care a oferit statului român spațiul necesar și o valoroasă colecție de mobilier, sculptură, pictură și o arhivă de peste 25 000 de documente, de o valoare culturală imensă.

Muzeul deține manuscrise și corespondețe a familiei Mureșianu sau gazetei conduse de ei, mai bine de o jumătate de secol. Corespondența păstrată în muzeu are valoare politică și istorică, existând numeroase documente de corespondența cu fruntașii politici ai vremii dar și documente legate de istoria imnului național Deșteaptă-te Române, creație a lui Andrei Mureșanu.

În anul 2006, Muzeul „Casa Mureșenilor” a devenit un complex de case memoriale dedicate unor mari peronalități brașovene. Muzeul este activ în organizarea evenimentelor, fiind un important punct cultural al Brașovului.

Contact:
Adresa: Piața Sfatului 25, Brașov
Telefon: 0040-268-477-864
Website
Facebook

Orar:
Luni – Sâmbătă: 09-17
Duminica: închis

Foto: http://cache.bzi.ro/

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one