Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Casa Johannes Honterus Brașov

Casa Johannes Honterus Brașov

Casa Johannes Honterus poartă numele umanistului sas Johannes Honterus (1498-1549), ce s-a născut și a locuit în acest loc. Autor de manuale școlare, tratate de istorie și atlase geografice, Johannes Honterus avea să fie una dintre cele mai importante figuri ale Brașovului.

Prima hartă a Transilvaniei, bazele tipografiei din Brașov, reorganizarea școlii de limba germană din oraș, prima moară de hârtie din România și o bibliotecă școlară. Sunt doar câteva dintre realizările fiului unui pielar, devenit un mare umanist.

Prin operele „Descrierea Lumii” și „Gramatici Latine”, Honterus ilustrează țările românești care au făcut parte din vechea Dacie. Astfel a oferit continuitate românilor pe aceste meleaguri. Pentru aportul important adus orașului, merită să vizităm Casa Johannes Honterus, un loc ce a găzduit o personalitate de seamă.

Adresă: Nicolae Bălcescu nr.40, Brașov

Foto: http://www.goldentimehotel.ro/

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one