Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Casa Hirscher Brașov

Casa Hirscher Brașov

Casa Hirscher, cunoscută și sub numele de Casa negustorilor, a fost finalizată în anul 1545, fiind cea mai mare construcție din oraș, la acea vreme. Considerată un puternic centru comercial, s-a plătit 8000 de florini pentru construirea acestuia. Suma a fost oferită de către Apollonia Hirscher, văduva judelui Brașovului.

Incendiile au afectat și această clădire valoroasă, însă din fericire, a fost restaurată complet în anul 1960. Numeroase legende circulă în jurul acestei construcții impunătoare, printre cele mai interesante este aceea conform căreia fiica văduvei Apollonia Hirscher, a suferit de o moarte aparentă, fiind înmormântată cu bijuterii valoroase pe ea. La lăsarea nopții, hoții o jefuiesc și vor să îi taie degetul fetei pentru a-i scoate un inel. Spre surprinderea tuturor, fata se trezește iar în amintirea întâmplării, mama acesteia îi construiește casa.

Casa este construită în stilul halelor occidentale, având multe camere și pivnițe boltite, special pentru mărfurile aduse la târgurile săptămânale. O reprezentare a vieții economice înfloritoare, clădirea s-a păstrat până în zilele noastre însă din anul 2004, casa a devenit bistro.

Contact:
Adresa: Piața Sfatului Nr. 12-14, Brașov
Telefon: 0268.410.533
Website
Facebook
Orar: zilnic de la 09:00 până la ultimul client

Foto: http://casahirscher.ro/

 

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one