Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Biserica Sfântul Martin Brașov

Biserica Sfântul Martin Brașov

Biserica Sfântul Martin, este unul dintre cele mai vechi monumente ale orașului. Cu o arhitectură în stil gotic, micul lăcaș de cult este considerat sora mai mică a Bisericii Negre. Datele exacte ale construirii bisericii nu se cunosc cu certitudine, însă se estimează că anul 1235 este anul în care a început construcția bisericii.

Sfântul Martin a fost protectorul minerilor și se spune că biserica a fost construită de către călugării franciscani însă aceștia au fost alungați de adepții luteranismului. În 1395, Mircea cel Bătrân a semnat aici tratatul de alianță antiotomană cu Sigismund de Luxemburg.

Înfățișarea actuală a bisericii datează din anul 1792, când a suferit ultimele modificări și i-a fost mărită suprafața. Galeria de lemn a bisericii poartă însemnele breslelor locale iar altarul construit în stil baroc te poartă în vremurile medievale.

Contact:
Adresa: Str. Dealul de Jos 12, Brașov
Telefon: 0040-268-415-054
Orar: Biserica nu este vizitabilă decât cu anunțare prealabilă și justificată.

Foto: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one