Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Biserica Sfântul Bartolomeu Brașov

Biserica Sfântul Bartolomeu Brașov

Biserica Sfântul Bartolomeu este cea mai veche clădire din oraș. Biserica evanghelică a fost construită în jurul anului 1223, după aşezarea cavalerilor teutoni în Ţara Bârsei. Biserica era cunoscută sub denumirea de „Biserica celor trei orfane” și se spune că acestea au fost înmormântate sub altar.

Clădirea a rezistat invaziilor turcești, incendiului din 1689 dar și atacului trupelor lui Vlad Țepeș sau ale lui Gabriel Bathori însă a necesitat lucrări de modernizare sau refacere a zonelor afectate. Partea estică și unele porțiuni din partea nordică a bisericii au fost demolate și reconstruite însă partea nordică, vestică și sud-vestică a zidului medieval de apărare s-au păstrat în forma originală.

O tradiție interesantă ce s-a păstrat în ultimii 500 de ani, este pelerinajul la Hramului Sf. Bartolomeu, unde se adună comunitățile săsești din Țara Bârsei. După slujba festivă, se cântă și se dansează pe cântece germane acompaniate de fanfară.

Din 2003 s-a deschis un muzeu etnografic în incinta bisericii ce pune la expoziție peste 1500 de obiecte donate de emigranți. Acestea sunt reprezentații ale gospodăriei tradiționale săsești: port, unelte, sau mobilier.

Contact:
Adresa: Strada Lungă 251, Brașov
Telefon: 0040-268-411-118
Orar:
marţi 9.00-12.00
miercuri 9.00-12.00
vineri 9.00-12.00

Foto: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one