Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Biserica Romano- Catolică ,, Sfinții Petru și Paul” Brașov

Biserica Romano- Catolică ,, Sfinții Petru și Paul” Brașov

Clădirea Bisericii Romano-Catolice din Brașov a fost construită în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, după planurile arhitectului Karl Joseph Lamasch, pe locul unei mănăstiri dominicane. Preotul Ignatius Wagensei cere sprijinul împărătesei Maria Tereza pentru ridicarea acestui edicficu de cult, iar în vara anului 1776 încep lucrările de construcție. În anul 1787 biserica este sfințită de episcopul Transilvaniei, Ignațiu Batthyany.

Din anul 1840, sub patronajul acestei biserici a funcționat un gimnaziu romano-catolic. Clădirea bisericii este singurul edificiu din oraș în stil baroc: altarul este din lemn și poleit cu aur, vitraliile sunt lucrate la Budapesta, iar orga este realizată la Timișoara. De asemenea, în interiorul bisericii se păstrează statuile sfinților Petru și Pavel, a Sfintei Ana și a Sfântului Anton din Padova și există și o bogată colecție de covoare.

Contact:
Adresă: Str. Mureșenilor, Nr. 19, Brașov
Telefon: +40 0268 475 484
Website: http://bru-brasov.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/SfintiiPetrusiPaulBrasov/
Orar: Luni-Duminică 09:00 – 18:00

Foto: http://www.skytrip.ro/

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one