Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Biserica Neagră Brasov

Biserica Neagră

Biserica Neagră este situată în centrul orașului Brașov și aparține comunității evanghelice luterane din oraș. Construcția a fost finalizată în anul 1477 dar denumirea de „Biserica Neagră” a primit-o ca urmare a incendiului din 1689, când clădirea cu arhitectură în stil gotic a fost parțial avariată și zidurile s-au înegrit. Oficial, denumirea a fost acceptată abia în secolul al XIX-lea.

Cu o înălțime de 65 de metri și o lungime de peste 89 de metri, Biserica Neagră este considerată cea mai mare biserică din România și unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică.

Un adevărat simbol al Brașovului, biserica reușește să atragă turiști din toată lumea prin arhitectura și istoria sa. Intrarea costă sub 10 lei și turul bisericii se poate face atât pe cont propriu cât și cu ghid. Nu e posibilă însă fotografierea în interiorul bisericii, cu atât mai mult trebuie să vă convingeți singuri de frumusețea acestui loc.

Biserica de tip hală, formată din cor, naos și turn, are o capacitate de circa 5000 de persoane. Acustica excelentă, colecția de covoare orientale și obiectele prețioase de artă, constituie elemente de atracție pentru turiștii dornici să bifeze cele mai importante obiective turistice din oraș.

 

Contact:
Adresa: Curtea Johannes Honterus 2, Brașov
Telefon: 0268 511 824
Website
Facebook

Orar:
Semestrul de vară (6 aprilie-8 octombrie)
Luni – închis
Marți – Sâmbătă 10-19
Duminică 12-19
Semestrul de iarnă (10 octombrie – 5 aprilie)
Luni – închis
Marți – Sâmbătă 10-16
Duminică 12-16

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one