Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Biserica Franciscana Sf.Ioan Brasov

Biserica Franciscană ,,Sfântul Ioan” Brașov

Prezența călugărilor Ordinului Franciscan în Brașov este atestată documentar în anul 1506. Biserica ce poartă hramul Sfântului Ioan Botezătorul datează din secolul al XV-lea, fiind inclusă în Lista Monumentelor Istorice. În timpul Reformei, Ordinul a fost alungat din oraș, iar biserica și mănăstirea acestora a fost expropriată și transformate în depozit.

În anul 1689 clădirea a fost devastată de un incendiu și după reparațiile finalizate în anul 1713 această biserică intră în posesia Ordinului Iezuit. În 1718, Ordinul Franciscanilor intră din nou în posesia bisericii. În interior se află o orgă care dateaza din anul 1751. Arhitectura bisericii este de factură gotică cu elemente baroce, de tip sală, formată dintr-o navă scurtă și înaltă și un cor poligonal cu boltă pe ogive.

Contact:
Adresă: Str. Sfântul Iona, nr. 7, Brașov
Telefon: +40 0268 411 118
Website
Facebook

Orar: Luni – Duminică 07:00 – 18:00

Foto: http://www.infopensiuni.ro/

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one