Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Biserica Adormirea Maicii Domnului Brașov

Biserica Adormirea Maicii Domnului Brașov

Inițiativa înființării unei biserici ortodoxe apare datorită conflictului dintre greci și români pentru Biserica Sfânta Treime. Pierzând această biserică, românii înaintează către Guvern un memoriu prin care cer dreptul de a construi o biserică ortodoxă în cetatea Brașovului.

Biserica este ridicată pe locul caselor negustorului Constantin Bogici, din banii adunați din campania publică demarată în 1894. Construcția a fost finalizată în 1896. Arhitectura bisericii realizată după planuirile lui G. Brus redă fidel biserica grecească din Viena. La stradă este amplasată casa parohială cu turnul în stil bizantin, iar accesul în biserică se face prin intermediul unui coridor. În interiorul bisericii se află iconostasul școlii brașovene, picturi damiene.

Contact:
Adresă: Str. Bisericii Române, Nr. 47, Brașov
Telefon: +40 0268 476 047
Website
Facebook
Orar: Luni – Duminică 07:00 – 19:00

Foto: http://www.romanianresorts.ro/

 

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one