Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Biblioteca Județeană ,,George Barițiu” Brașov

Biblioteca Județeană ,,George Barițiu” Brașov

Istoria bibliotecii din Brașov coboară în timp atunci când biblioteca liceului evanghelic este transformată în bibliotecă publică, în 1533. Regulamentul de funcționare a acestei instituții cultural-educaționale a fost scris de Janus Honter. Conform acestui regulament, biblioteca era deschisă întreaga zi, însă nu exista o secție de împrumut.

De-a lungul secolelor a suferit un incendiu care a distrus întregul fond de carte inițial. În anul 1835 a fost recreată o bibliotecă publică, în cadrul Casinei române. Mai târziu, în 1861, Biblioteca ASTRA a preluat fondul de carte a bibliotecii și s-a constituit mai apoi, în 1930, în biblioteca Dr. Alexandru Bogdan.

Actualul sediu al Bibliotecii Județene a fost stabilit în 1969, în fosta clădire a Comerț și Industrie Brașov, iar din 1992 biblioteca poată numele istoricului și publicistului român, George Barițiu.

Contact:
Adresă: Str. Bulevardul Eroilor, Nr. 33 – 35, Brașov
Telefon: + 40 0268 419 338
Website
Facebook
Orar:
Luni – Vineri
08:00 – 19:45
Sâmbătă
08:00 – 11:45

Foto: http://www.iubescbrasovul.ro/

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one