Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Bastionul Țesătorilor

Bastionul Țesătorilor

Bastionul Țesătorilor se află în sud-vestul cetății Brașov. A fost construit și apărat de breasla țesătorilor, în două etape ( 1421 – 1436 şi 1570 – 1573). Ridicat pe patru nivele și întins pe o suprafață de 1616 mp, cu ziduri groase, bastionul are o arhitectură unică în sud-estul Europei. Incendiul din 1689 nu a provocat daune construcției, cele două turnuri de strajă, gurile de păcură și golurile de tragere și zidurile ce întăresc cetatea, s-au păstrat în forma lor originală.

Totuși, în anul 1910, bastionul a fost restaurat, tot atunci devenind și muzeu. Se pot vedea expozițiile permanente ,,Cetatea Braşovului şi fortificaţiile din Ţara Bârsei”, amenajate în 2001. Principala atracție e reprezentată de macheta Cetății Brașov. Aceasta a fost realizată încă din anul 1896 , și atașată ulterior, macheta cartierului Schei.

Forma hexagonală a construcției și zidurile încărcate de istorie, recomandă clădirea ca un obiectiv turistic musai de vizitat, dacă treci prin Brașov!

Adresa: Str. George Coșbuc nr. 9, Brasov
Telefon: 0268/472 368
Facebook
Orar:
Luni: închis
Marţi – Duminică: 10.00-18.00 (vara) / 9.00-17.00 (iarna)

Foto: https://ro.wikipedia.org/wiki/

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one