Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

24 martie 2018 17:00 - 18:30

Detalii

Data:
24 martie 2018
Timp:
17:00 - 18:30
Eveniment Category:

Va invitam la expozitia „Icoana in Schei”, care cuprinde lucrarile realizate in cadrul atelierelor si cursurilor de initiere in tehnica picturii icoanei pe sticla si pe lemn, desfasurate la Casa Junilor in acest an.

De asemenea, expozitia include cateva icoane de vatra, create de cursantii nostrii, la atelierul de crestauri si pictura, parte a festivalului Gloria Domini 2018. La expozitie veti putea admira si lucrari de ceramica semnate de absolventii cursului de ceramica, organizat de Asociatia Culturala Artessentia.

Cursurile si atelierele au fost sustinute de artistele Victoria Taroi, Georgiana Gamalie si Ioan Aron Taroi, membri ai Asociaţiei Culturale Artessentia, asociaţie situată în inima Scheiului, care se preocupa de revitalizarea prin artă a patrimoniului local. Prin aceste proiecte – atelierele si cursuri – Asociatia Artessentia îşi propune reînvierea tradiţiei picturii icoanei pe sticlă în Şcheii Braşovului.

In Transilvania secolului al XVIII-lea si in prima jumatate a celui urmator, Scheii Braşovului a fost un important centru de iconari, iar icoanele zugravite aici au un specific local ca desen, compozitie, culoare.

Intrarea la eveniment este libera.

Locație

Casa Junilor
Casa Junilor Prundului 1
Brasov, 500123 RO
+ Harta Google