Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

7 februarie 2018 18:00 - 21:00

Detalii

Data:
7 februarie 2018
Timp:
18:00 - 21:00
Eveniment Category:

Expoziția Day for Night poate fi înțeleasă ca un macaz al unei meditații retrospective.
O Florina aduce elemente autobiografice sub formă de desen și pictură. O fascinează întunericul, simulat sau nu. O Florina jonglează cu personajele, cu locul lor în spațiu, cu invadarea spațiului personal. Cu inversiunea timpului și a culorilor.
O Florina propune o realitate refractată, un univers în dialog. Seria Day for Night, care împrumută titlul expoziției, conține un limbaj în negru. Despre aceasta, artista afirmă: „Prin această serie analizez tendința minții umane de a se cufunda în întuneric. Nu este nicio surpriză cât de ușor acceptă oamenii acest fapt.”
Elementele vegetale din Grădina Emei Voinescu nu constituie un discurs strict vegetal, ci duc cu gândul la ideea de amprentă, traseu, memorie, perspective, detaliile dezvăluindu-se treptat.
Autoliniile Emei fac aluzie la autoportret. Ele sunt un gest repetitiv, care susțin un ritm și mențin artistul concentrat în procesul creației. Autoliniile sunt instantanee; o incercare de a surprinde momentul dincolo de autoportret, idei, sentimente.
Pe Ema și O Florina le leagă o sensibilitate izvorâtă din oglindiri ale mediilor de exprimare (cărbune 2D-3D / structura paralelipipedică). Ele se intersectează printr-un fir spațio-temporal înțeles diferit, subiectiv, interiorizat. – Simona Nichiteanu, curator

Locație

Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov
Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov Bd. Eroilor 29, parter Rectorat UTBv
Brasov, 500036 RO
+ Harta Google