Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

10 iunie 2017 13:00 - 12:00

|Recurring Eveniment (See all)

An event every week that begins at 1:00pm on duminică, luni, marți, miercuri, joi, vineri and sâmbătă, repeating until 24 iunie 2017

Detalii

Data:
10 iunie 2017
Timp:
13:00 - 12:00
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/243403586141092

Organizator

Tipografia
Email:
0

Vă place Brahms? Nu!
(sau scurte observaţii despre melomanii din jurul meu).
De curând am fost la un concert de pian ţinut de un prieten la el acasă. A cântat din Beethoven, Brahms, Liszt, Chopin şi Arvo Pärt. A fost cum îmi imaginam că trebuie să fie un concert bun, şi-am tot povestit cui s-a nimerit despre el. Deşi mi-a plăcut mult mi-am dat seama că rar ascult muzică clasică. La fel şi mai toţi oamenii pe care îi cunosc. Poate pentru că există o anumită discrepanţă între ritmul cotidian şi simfonii/sonate, încă nu-mi explic.

Una din înregistrările mele preferate de pe YouTube este cu pianistul Glenn Gould filmat în timp ce cânta Bach la el acasă. Totuşi, când sunt pe stradă dau play pe telefon la cu totul altceva, iar acum, când am scris textul acesta, am ascultat Radiohead – „Rabbit in your headlights“ şi Beirut – „Vagabond“.

Mi-am făcut personajele din hârtie şi le-am fotografiat ca şi cum ar fi oameni reali – şi sunt, oarecum. Sunt reprezentări ai unor oameni pe care i-am cunoscut sau i-am văzut pe stradă. Cândva, cât de curând, o să reproduc vizual, tot din hârtie, acel concert de pian la care am fost la mijlocul lunii mai. Mai exact pe ascultători şi pe pianist în timp ce cânta „Für Alina“, de Arvo Pärt.

Alina Andrei

–-
– Do you like Brahms?
– No!

Alina Andrei Exhibition
Tipografia Tea & Coffee House
10 – 30 June 2017

Locație

Tipografia
Tipografia Str. Postăvarului Nr.1 (colț cu Str. Diaconu Coresi)
Brasov, 500024 Romania
+ Harta Google