Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

25 octombrie 2017 17:00 - 18:00

Tu ce faci când ai o idee? Cum ar fi dacă ideile celor mai creativi oameni, copiii, ar putea fi puse în practică?
De la concept, la schiţă, până la realizarea unui produs real vom trece prin toate etapele creării unui produs. Astfel copiii învaţă că POT să pună în practică o idee în mod aplicat.

Inventicum va susține primul atelier demo de prezentare a conceptului. Vă invităm miercuri, 25 octombrie 2017, ora 17.00 la Brașov Steam HUB – Str. Sitei nr. 174.
Înscrieri:
https://goo.gl/forms/mcMFUDdn3wGpPNCj2

Ce este Inventicum?
Face parte din domeniul: Inginerie&Tehnologie

Obiectivul principal este de a dezvolta teme de inventică adaptate vârstei copiilor (idei, propuneri venite din partea lor), cu scopul de a parcurge toate etapele prin care o idee inovatoare devine un produs și de a realiza fizic acest produs.
Copiii vor aplica noțiuni deja știute de ei din domenii ca: aritmetică, geometrie plană, geometrie în spațiu și vor dobândi noţiuni de bază (tehnici de lucru, observarea, măsurarea, structurarea rezultatelor şi concluzionarea, project management, utilizarea instrumentelor de lucru: soft de proiectare, imprimantă 3D).

De ce să te înscrii la acest atelier?
Pentru că :
1. Toţi copiii ar trebui să fie ghidati să gândească creativ, să fie lăsaţi să-şi exprime ideile şi aceste idei să li se ia in considerare. Iar daca aceste idei se pot şi concretiza fizic, atunci copiii pornesc în viaţă cu convingerea principală că visele pot deveni realitate, că ei POT.

2. Pe lângă noţiunile tehnice, participanţii se vor dezvolta personal prin prisma lucrului în echipă: interacţiune, colaborare, creşterea stimei de sine, formarea și/sau dezvoltarea aptitudinilor de a exprima și susține propria idee precum și de a asculta și respecta ideile celorlalți.

3. Se va realiza un produs de la zero.

Vârsta recomandată: 10-14 ani
Primul modul începe: 25.10.2017 – 17:00.
Număr participanți: 6 – 10 copii
Abonament lunar: 200 lei (4 ateliere. Modulul 1 va conține 13 ateliere, primul fiind gratuit).
Abonament modul: 12 ateliere: 540 lei (10% reducere)
Nr. module: 1
Durata unui atelier: 1 oră

Coordonator: Ing. Dana Iuga

Primul modul va fi alcătuit din 13 ateliere, din care primul atelier va fi de acomodare și prezentare a conceptului Inventicum.

Pentru mai multe detalii despre INVENTICUM, accesati pagina de facebook: https://www.facebook.com/Inventicum-821721931341998/

Pentru detalii ce țin de organizare și înscrieri, ne puteți contacta: [email protected]

Vă așteptăm cu drag!

Locație

Brasov STEAM HUB – Fondul Stiintescu Brasov
Brasov STEAM HUB – Fondul Stiintescu Brasov Sitei 174
Brasov, RO
+ Harta Google