Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

27 octombrie 2017 17:30 - 19:00

Atelierele „Frontiere Urbane” propun cunoaşterea mediului construit, a oraşului în care locuim. Ne dorim ca, pe termen scurt, copiii să îşi îndrăgească oraşul, să cunoască/ recunoască arhitectura de buna calitate, să fie atraşi de arta vizuala, să îşi dezvolte creativitatea şi îndemanarea, pentru ca, pe termen lung să devina cetăţeni activi, implicaţi în viaţa oraşului, în dezvoltarea raţionala a acestuia.

Vă invităm joi, 27 octombrie 2017, să participaţi la atelierul DEMO pentru a afla mai multe despre program şi despre oraş.
Înscrieri
https://goo.gl/forms/SLIhzHp14ovoHDQ52

Ce învăţăm?
Cursul este structurat în trei module a câte 6 ateliere fiecare.
„Casa mea de la 0″ este un atelier introductiv, cu numeroase jocuri şi excursii, prin care copiii vor învăţa elementele unei case,cum să le reprezinte, vor recunoaşte materiale.
” Să îl cunoaştem pe Genius Loci” este un modul în care arhitectura se îmbină cu arta, o arta care le e foarte dragă viitorilor adolescenţi, dar care de multe ori se îndreapta spre vandalism. Vom vorbi despre patrimoniu, vandalism, artă urbană şi vom crea ceva în direcţia aceasta. Vom experimenta tehnici diferite de reprezentare şi vom face incursiuni în oraş.
„Design eco” este un modul despre reciclare şi despre crearea unui obiect din produse reciclate/ care nu ne mai sunt de folos, dar ne sunt la îndemână. Vom fi creativi, vom lipi, colora şi vom obţine în final un obiect unicat în camera noastră.

De ce să te înscrii la acest atelier?
Pentru că :
1. Formatorii sunt arhitecţi şi copiii au oportunitatea să lucrează cu instrumente, concepte, materiale specifice, reale, precum şi să afle răspunsuri de la specialişti.
2. Este un atelier aplicat ce îmbină proiectele de birou (indoor) cu excursii tematice în oraş pentru a observa şi aplica partea teoretică.
3. Fiecare copil va crea şi păstra un obiect realizat de el din materiale reciclate
4. Astfel vom înţelege, păstra sau schimba în mod conştient şi educat mediul înconjurător.

Cine?
Copii cu vârsta cuprinsă între 10 şi 15 ani.
Minim 6 , maxm 12 participanţi.

Când?
Joi 17:30-19:30

Unde?
Brasov STEAM Hub. Str. Sitei 174.
Cum urcaţi colina dinspre str. Bisericii Române (perpendicular în dreptul Universitîţii Dimitrie Cantemir), urcaţi pe prima strada la dreapta – chiar înaintea corpului V. Ne găsiţi în capătul străzii.

Cât costă?
40 lei/atelier.
Plata se face per modul (6 sedinte) în avans – 240 lei
Pentru plata în avans a tuturor celor 3 module se acordă un discount de 10%.
Pentru fraţi sau prieteni aduşi la curs se acordă un discount de 10%.
Reducerile nu se cumulează.
Plata se face:
prin OP în contul Asociaţiei Kardinal in Cont: RO17BTRLRONCRT0370612101, Banca Transilvania. Cu specificatia – arhitectura modul 1, 2 sau 3
in numerar la sediul STEAM Hub Brasov
În cazul în care se anunţă cu cel puţin 24 de ore în avans absenţa copilului, un atelier per modul se poate recupera la un modul viitor de comun acord cu organizatorul.

Cine sunt trainerii?
Arh. Simona Tamas – arhitect cu drept de semnătură, Facultatea de Arhitectura şi Urbanism Cluj-Napoca, Master 1 – Ecole Nationale Superieure ;Architecture Grenoble; organizator la festivalul Grains; Isere, împreuna cu Craterre; voluntar în santiere de restaurare case tradiţionale şi ecologice cu baloţi de paie; profesor voluntar în ”de-a arhitectura” din 2016.
Arh. Catalina Comanariu – absolventa UAUIM Bucuresti; voluntariat Proiectul 60 Biserici de lemn OAR Bucuresti & Pro Patrimonio; stagiu coodonare voluntari Franţa REMPART; voluntariat şantiere de restaurare case traditionale româneşti de lemn; coodonator în proiectul Centrul Cultural Cârţişoara Fundaţia DALA; profesor voluntar în ”de-a arhitectura” – 2016.
Arh. Strugaru Oana-Calina – absolventă a Liceului de Arte şi UAUIM Arhitectura; experienţă în arte vizuale, arhitectura, voluntariat. 2d-3d artist la 3D Walker Studio Bucureşti perioada 2011-2013, fondator ”Minacalina” – ateliere creative cu copii: 2013 – prezent; grafician în perioada 2014-2016,profesor voluntar în ”de-a arhitectura” din anul 2014 până în prezent

Locație

Brasov STEAM HUB – Fondul Stiintescu Brasov
Brasov STEAM HUB – Fondul Stiintescu Brasov Sitei 174
Brasov, RO
+ Harta Google