Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

30 septembrie 2017 10:00 - 12:00

Detalii

Data:
30 septembrie 2017
Timp:
10:00 - 12:00
Eveniment Category:

A doua sezatoare ne va regasi de aceasta data in spatiul Muzeului din Casa Junilor, iar evenimentul are scopul de a promova patrimoniul cultural imaterial din regiunile etnografice ale județului Brasov, cu precadere a patrimoniului textil din aceste zone.
Spalatul rufelor la rau ca in urmă cu 100 de ani, la Pietrele lui Solomon, a fost tematica primei sezatori organizata de Muzeul din Casa Junilor in luna august.
_______________________
Va rugam ne confirmati participarea dumneavostra la eveniment, printr-un mesaj privat in aceasta pagina. Bifarea optiunii ”Particip”/’Going nu reprezinta o confirmare a participarii, prin urmare nu va fi luata in considerare. Locuri disponibile: 30. Multumim de intelegere!
>><><><><><>
Prin proiectul „Muzeul din Casa Junilor” ne propunem sa aducem in atentie si sa facem cunoscut portul traditional din Scheii Brasovului, sa recuperam, sa descifram motive traditionale din acest vechi cartier al Brasovului si sa facem un pas inainte in revitalizarea unor mestesuguri precum cusutul de mana sau tesutul, care din pacate, aici au fost date uitarii.
>><><><><><>
Aveti oportunitatea sa va alaturati sezatorii aducand cu dumneavoastra lucrul de mana si sa interacționati cu invitatii nostri, artizani din sfera artei textile tradiționale, inclusiv prin demonstrații practice de cusut, brodat si țesut.
>><><><><><>
De asemenea, la Muzeul din Casa Junilor, aveti ocazia sa vizitati:
<>, care reunește 20 de cusături care redau simboluri recuperate de pe camăși de june din Șchei, de pe ii sau alte țesături din SE Transilvaniei,
<> care reuneste 12 costume și accesorii care alcătuiesc portul specific grupului de Juni Roșiori din Șcheii Brașovului.

Participarea la eveniment este gratuita, in limita celor 30 locuri disponibile.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Sezatoarea face parte din proiectul „Muzeul din Casa Junilor”, al Uniunii Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi, care se derulează în perioada august-noiembrie 2017. Proiectul este finanţat de Primăria Municipiului Braşov şi este realizat în parteneriat cu Asociaţia „Mă implic” (co-finanţator).

Locație

Muzeul din Casa Junilor
Muzeul din Casa Junilor Prundului 1
Brasov, RO
+ Harta Google