Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

19 ianuarie 2018 19:00 - 21:00

Detalii

Data:
19 ianuarie 2018
Timp:
19:00 - 21:00
Eveniment Category:

„Varză, cartofi și alți demoni” îl invită pe privitor în Lungulețu, un sat din apropierea Bucureştiului, unde 1000 de agricultori așteaptă an de an în piața locală să își vândă cele peste 100.000 de tone de varză. La finalul zilei, au de ales între a vinde pe nimic sau a-şi îngropa recolta.

Intrigat de faptul că în schimbul a 100 RON a primit 1 tonă de varză, regizorul decide să petreacă un an în acest sat și să lucreze pământul cot la cot cu sătenii, încercând să înţeleagă de ce aceste familii de agricultori, aparent prosperi și cu şanse de a avea un trai bun, trăiesc pe datorie, deşi au în mână uneltele unei afaceri de succes – pământ roditor, utilaje moderne, recolte bogate. Primarul și câțiva săteni au şi idei, și posibile soluții. Dar pot ei oare să depășească lipsa de încredere în orice decizie „colectivă” sau în orice lider?

O satiră a realităților curente din agricultura europeană, în naraţiunea regizorului însuşi, filmul va relata din interior strădania unui sat de a ieşi din acest cerc vicios, prezentată într-un stil specific românesc: „haz de necaz”.

Vorbind despre „Varză, cartofi și alți demoni”, producătorul Branko Lustig, câştigător a două Premii Oscar, a comentat: „Îmi place foarte mult. Cred că este un film foarte actual, cu un uriaş potenţial de piaţă.”

Preț bilet: 10 lei
Rezervări: [email protected]

Locație

Cinemateca_Patria
Cinemateca_Patria Bulevardul 15 Noiembrie 50, Brașov
Brasov, RO
+ Harta Google