Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

11 noiembrie 2017 9:30 - 17:30

Detalii

Data:
11 noiembrie 2017
Timp:
9:30 - 17:30
Eveniment Category:

Anul trecut, am plantat o livada. Mai mult de 85% din pomi s-au prins si au fost cu grija protejati de seceta din vara asta. Am cunoscut copiii si am invatat ca in ciuda diverselor handicapuri ei stiu sa rada, sa se asocieze, sa lucreze. O sarcina simpla, o data. Si multe incurajari.

Anul acesta va propun sa punem baza buna pentru un gard viu ce sa inconjure orfelinatul. Da, stiu, au un gard de beton…dar…. la cat de subred e pe alocuri, cu greu va mai tine mai mult de 5 ani. Plus ca „vecinii” din Garcini tind sa-l sara: la ultima incursiune, s-au maniat foarte ca n-au putut sparge magazia in care erau adapostite bicicletele copiilor, drept pentru care, au dat iama-n grajd si au omorat un ponei. Poneiul era folosit pentru terapiile alternative ale copiiilor: am invatat in centru ca… prin lucrul cu animalele, copiilor li se poate spori capacitatea de a ramane concentrati. De exemplu, prin asinoterapie, se poate creste atentia unui copil de la 12 secunde la 60. Cine s-ar fi gandit ca un magar, da, un magar obisnuit, poate face asta pentru un copil???

Drept pentru care, te invit sa vii sa cunosti copii. Sa le arati cum sa planteze un arbust, un pom, un gard viu. Sa ii inviti alaturi de tine si sa-i apreciezi stradania. sa inveti ca si un copil cu handicap poate face o treaba buna si ca… atentia ta, impreuna cu vorba ta buna sunt suficiente ca sa-l faci sa zambeasca!

PS: Daca nu poti veni, trimite un prieten in locul tau…sau macar trimite un pom fructifer sau doneaza pentru achizitionarea materialului de plantat. Candva, un copil se va bucura de asta. Si apoi altul…si altul….

PS2: Daca stii pe cineva ce are un mini-excavator si vrea sa ne ajute, recunostinta noastra sigur te va coplesi: sunt cam 1200 de m de „inmuait” pentru plantare…

Locație

Bradet, Romania
Bradet, Romania Bradet, RO + Harta Google