Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

23 februarie 2018 10:00

|Recurring Eveniment (See all)

One event on 24 februarie 2018 at 10:00am

Detalii

Data:
23 februarie 2018
Timp:
10:00
Eveniment Category:
Sit web:
http://fis.poianabrasov.travel/

Poiana Brasov FIS Children Trophy, editia I
Asociatia de Turism Poiana Brasov si Federatia Romana de Schi si Biathlon organizeaza, pentru prima data in Romania, Federatia Internationala de Schi – Children Trophy, cea mai mare competitie de schi alpin din tara noastra. Pentru aceasta prima editie, organizatorii se adreseaza exclusiv tinerilor schiori, fete si baieti, la categoriile de varsta 12-14 ani si 14-16 ani, insa ei spera ca, printr-o organizare impecabila, sa reuseasca sa primeasca de la Federatia Internationala de Schi competitii si pentru alte categorii de varsta.

Nu este stiut numarul limita al copiilor care se pot inscrie din fiecare tara, insa, ca tara organizatoare, Romania are garantata participarea a 6 fete si 6 baieti la fiecare categorie de vatsta, 12-14 ani si 14-16 ani. Trebuie specificat, insa, ca, pentru schiorii romania, nu exista o sectiune de inscrieri, ci Federatia Romana de Schi si Biathlon ii alege pe cei mai buni, avand in vedere faptul ca este vorba de o competitie internationala care necesita un grad ridicat de performanta.

Probele la care se vor intrece tinerii inscrisi in cadrul acestei competitii sunt slalom urias si slalom, organizate pe partia Subteleferic din masivul Postavarul. A fost aleasa aceasta partie datorita faptului ca „este comparabila cu cele existente in statiunile care gazduiesc concursuri de nivel international”, dupa cum declara directorul general Ana Teleferic, Ioan Rufa.

De asemenea, Partia Subteleferic a fost gasita favorabila organizarii acestei competitii internationale pentru juniori, FIS Children Trophy, si datorita notorietatii si dotarii acestei (instalatia complet automatizata pentru fabricat zapada artificiala compusa din 29 de tunuri si 120 de lanci si un numar de 6 masini de pregatit si reparat partiile). Mai mult, ea a fost recomandata si de organizarea cu succes a probelor de schi alpin din cadrul FOTE 2013 (Festivalul Olimpic de Tineret European).

Momentan, doar trei tari au confirmat participarea la FIS Children Trophy. Copii din Grecia, Georgia si Liban vor fi competitorii romanilor la acest eveniment. Organizatorii, insa, considera ca acceptul acestor tari reprezinta un inceput foarte bun, avand in vedere faptul ca „schiul alpin din Romania nu e la pamant, e sub pamant”, dupa cum spune Ioan Gabriel Nan, schior profesionist, ambasador al acestui eveniment.

Nan, alaturi de celalalt ambasador al FIS Children Trophy, schiorul roman premiat international, Ioan Valeriu Achiriloaie, vor promova aceasta competitie care reprezinta nu doar o noua sansa pentru schiul alpin, ci si o alternativa pentru o viata sanatoasa adresata copiilor care isi petrec prea mult timp, din punctul de vedere al sportivilor, dar si al psihologilor, in fata calculatorului. Si poate, de ce nu, sa punem umarul la treaba pentru a ajunge asa cum zice Nan: Haide sa facem asta ca sa zica lumea de noi „Mai, in Romania se face si schi alpin, nu numai gimnastica si fotbal!”.