Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

6 mai 2017 18:00 - 19:30

Detalii

Data:
6 mai 2017
Timp:
18:00 - 19:30
Sit web:
https://www.facebook.com/events/313402435743623

Locație

Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov
Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov Bd. Eroilor 29, parter Rectorat UTBv
Brasov, 500036 Romania

Pe 6 mai ne întâlnim cu Michele Bressan & Bogdan Gîrbovan și discutăm despre proiectul lor: R.A.P.I – Romanian Archeological Photography Index.

Proiectul fotografilor Michele Bressan & Bogdan Gîrbovan a început în urmă cu trei ani prin dezgroparea, fotografierea și indexarea obiectelor din cele două războaie mondiale desfășurate pe teritoriul României.
R.A.P.I. își propune să realizeze o arhivă de explorări, structurată sub forma unor ”rapoarte” atribuite fiecărei zone și având atașat un index fotografic al obiectelor găsite. Proiectul recuperează astfel artefacte ce definesc identitatea istorică a locurilor vizate. Demersul valorifică istoric resturile rămase în teren, stabilind o legătură între peisaj și episoadele desfășurate în acesta, folosind rămășițele metalice cu valoare de martor.
Un obiect hibrid, la intersecția dintre carte de istorie, carte de fotografie și album de familie, astfel este R.A.P.I în varianta editorială. Un obiect pe care fiecare vizitator îl va putea construi prin punerea împreună a celor trei rapoarte și legarea lor în mapă, creându-se astfel o cartografiere între obiectul editorial, cititor, autori și un cadru mai larg, al memoriei.
Unul dintre rapoarte consemnează un interviu cu cei doi autori luat de Matei Caltia, cel care semnează și designul obiectului editorial, și un text al criticului Diana Marincu.

Parteneri:
Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov
24 fun brasov
Bistro de l’Arte