Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

12 august 2017 18:30 - 19:30

Detalii

Data:
12 august 2017
Timp:
18:30 - 19:30
Sit web:
https://www.facebook.com/events/109393149739052

Locație

Librăria Humanitas Brașov
Librăria Humanitas Brașov Piata Sfatului, nr 16
Brasov, Romania

Organizator

Andrada Cooș

Editura Adenium și Librăria Humanitas Brașov vă invită sâmbătă, 12 august, de la ora 18.30, la lansarea cărții de debut a scriitoarei Andrada Cooș, „Frumusețea lucrurilor trecătoare”.
Invitați: Georgiana Bărăboi, director, Asociatia Musashino, Brașov, Ruxandra Ivancescu, scriitoare, Romulus Bucur, scriitor.
Moderator: Daniel Nazare, director, Biblioteca Județeană „George Barițiu”, Brașov.
Lansarea va avea loc în prezența autoarei și va fi urmată de o sesiune de autografe.

Proaspăt ajunsă în Japonia, Adriana încearcă să se integreze în viața studențească, cu rezultate îndoielnice. În cele din urmă, își găsește locul în rândul celorlalți studenți străini: australieni petrecăreți, englezi plini de ei, finlandezi scandalagii și, bineînțeles, singurul alt român pe care îl întâlnește acolo. Împreună, explorează temple, încearcă diverse chimonouri, participă la ceremonii, vizitează cluburi de jazz și travestiți și filosofează pe tema eternei fascinații japoneze. O perspectivă plină de umor asupra frumuseții, frustrărilor și nebuniei vieții într-una dintre cele mai admirate culturi din lume.

Andrada Cooș s‑a născut în Reghin, județul Mureș și este absolventă a Departamentului de Jurnalism al Universității „Babeș‑Bolyai” din Cluj‑Napoca. A urmat cursurile de creație literară ale Universității Brunel din Londra sub îndrumarea lui Fay Wheldon, după care a câștigat o bursă de cercetare la o renumită universitate din Kyoto. Cititoare avidă, Andrada a trăit în șase țări, are două tatuaje și o pasiune pentru toate lucrurile frumoase.