Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

15 februarie 2018 17:30 - 19:30

|Recurring Eveniment (See all)

An event every week that begins at 5:30pm on joi, repeating until 29 martie 2018

Detalii

Data:
15 februarie 2018
Timp:
17:30 - 19:30
Eveniment Categories:
,

Gândirea vizibilă este o abordare flexibilă și sistematică bazată pe cercetare pentru a dezvolta gândirea elevilor prin studierea conținutului în cadrul unor proiecte. Gândirea vizibilă are un scop dublu: pe de o parte, de a cultiva abilitățile și predispozițiile de gândire ale elevilor, și, pe de altă parte, pentru a aprofunda conținutul învățării.

Știm că școala poate fi solicitantă uneori, de aceea ne dorim să stimulăm curiozitatea, preocuparea pentru adevăr și înțelegere, o stare de spirit creativă, stimularea dorinței de a găsi și aplica oportunități noi de învățare în detrimentul unei gândiri mecanizate.

La baza acestei metode de învățare sunt practici care fac gândirea să fie vizibilă: rutinele de gândire ghidează procesele gândirii elevilor și încurajează procesarea activă. Acestea sunt mini-strategii scurte și ușor de învățat care extind și aprofundează gândirea elevilor și fac parte din structura vieții de zi cu zi din clasă. Ideile de gândire au un concept ușor accesibil care în mod natural ne propulsează gândirea.

Cursurile vor fi ținute de Rad Raluca și Cojan Monica, membre și fondatoare ale Asociației ARISTOS- Comunitate sustenabila pentru educatia si dezvoltarea permanenta a copiilor si adultilor, împătimite ale învățământului alternativ. Cursul se va desfasura în 4 module a câte 6 întâlniri. La fiecare întâlnire vom învăța să aplicăm câte o rutină de gândire care va fi aplicată în cadrul unui proiect care va scoate în evidență idealul rutinelor de gândire.

Copii înscriși vor beneficia de UN ATELIER GRATUIT (primul atelier) în care vom determina pentru fiecare: stilul de învățare și stilul temperamental. Acest atelier are o valoare de 100 de lei, însă îl vei primi GRATUIT la înscriere. Rezultatele testului vor fi prezentate părinților ulterior.

Primul modul va începe în data de 15 februarie 2018 la sediul Copiii Curcubeului, Str. Școlii, nr 6. Pentru înscrieri vă rugăm să vă adresați la 0770 484 316 sau 0752 658 992. Locurile sunt limitate, grupurile fiind formate din maxim 10 copii, cu vârsta cuprinsă între 7-10 ani și vor începe doar dacă grupa are minim 4 copii înscriși.

Prețul unui atelier este de 50 lei.
Se acordă o reducere de 20% pentru copiii înscriși deja la programul de Afterschool.

Locație

Copiii Curcubeului
Copiii Curcubeului Strada Scolii 6
Brasov, RO
+ Harta Google