Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

29 septembrie 2017 18:30 - 21:30

Detalii

Data:
29 septembrie 2017
Timp:
18:30 - 21:30
Eveniment Category:

Poetry is coming back la Tipografia. Clubul de lectură Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets își deschide al treilea sezon cu scriitoarea Paula Schneider din Germania. Paula a fost anul acesta cronicara orașului Brașov, beneficiând de o bursă a Forumului Cultural pentru Europa de Est. Vă așteptăm vineri de la 18:30 la un performance multimedia marca Paula Schneider tradus în română de Petra A. Binder și cu muzică de George Pandrea. Evenimentul va fi moderat de Robert Gabriel Elekes iar după lectură și discuții vă așteaptă un afterparty cu set-ul lui George Pandrea.

Design afiș: Roxa Tarziu

Paula Schneider s-a născut în 1976 în Leipzig, și-a petrecut copilăria în Berlin și în 2003 a absolvit cursurile universitare la Institutul German de Literatură din Leipzig. I-au fost oferite numeroase burse (printre care bursa institutului literar Künstlerhaus Schloss Wiepersdorf și bursa Alfred-Döblin oferită de Academia de Artă). Din 2007 scrie în mod regulat texte pentru documentar și teatru radiofonic. A primit multiple distincții pentru opera ei (printre altele bursa Grenzgänger oferită de Fundația Robert Bosch).

Una dintre temele principale abordate de ea este Europa de Est (printre altele în documentarele cultural-artistice ale postului public de radiodifuziune „Deutschlandfunk”: Dewotschka und toter Mann (Dewotschka și om mort) sau Totleben. Eine russische Insel, die es nicht gibt (Viațămoarte. O insulă rusească, care nu există) sau în reportajul Wunderwetter im Karpatenknick (Vreme miraculoasă în nodul carpatic) pentru revista Theater der Zeit (Teatrul timpului). În 2016 apare la editura Rowohlt Bleib bei mir, denn es will Abend werden. Die Geschichte einer langen Liebe (Rămâi cu mine, că se înserează. Povestea unei lungi iubiri).

Intrarea liberă
Bun de tipar: 0722373090

#DactărNicu
#AvanpostCulturalTipografia

Locație

Tipografia
Tipografia Str. Postăvarului Nr.1 (colț cu Str. Diaconu Coresi)
Brasov, 500024 RO
+ Harta Google