Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

6 octombrie 2017 18:30 - 21:30

Detalii

Data:
6 octombrie 2017
Timp:
18:30 - 21:30
Eveniment Category:
Sit web:
http://www.opera-brasov.ro/

Vineri, 6 octombrie 2017, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, în cadrul aceluiași Festival Internațional de Operă, Operetă și Balet, invitații noștri, Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, vă prezintă spectacolul de balet „Crăiasa Zăpezii”, pe muzică de J. Sibelius și E. Grieg. Ne vom bucura de o producție deosebită, care a obținut numeroase recunoașteri, printre care cele din cadrul celei de-a IV-a ediții a Galei Premiilor Operelor Naţionale, de anul trecut: Premiul pentru Cel mai bun coregraf – Horaţiu Cherecheş, pentru coregrafia a două spectacole, dintre care unul este chiar „Crăiasa Zăpezii”, Premiul pentru Cel mai bun spectacol de balet, dar și Premiul pentru Cel mai bun decor – Natalia Kornilova, pentru concepţia decorului din „Crăiasa Zăpezii”. După prezența pe scena Operei Brașov, în cadrul Festivalului, compania de balet a Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța va pleca într-un turneu european cu „Crăiasa Zăpezii”. Spectacolul va purta publicul în lumea de basm a lui Hans Christian Andersen. Clasica poveste capătă cu totul alte valenţe, balerinii ce vor da viață personajelor promițând o prestaţie de excepţie. „În acest spectacol, a trebuit să aleg singur muzica, să creez libretul şi, evident, scenariul. Spre deosebire de teatru, la balet avem un scenariu pe muzică. Aşa că a trebuit să tai muzică, să realizez colajul muzical potrivit fiecărui personaj. Totuşi, am păstrat succesiunea poveştilor lui Andersen, ceea ce până acum nu a fost. Dar de aşa manieră încât întreaga lume care îl va vedea să înţeleagă povestea de la început până la sfârşit”, afirmă maestrul Horațiu Cherecheș. În rolurile principale:
Crăiasa Zăpezii – Mayu Takahashi
Gretchen – Irina Ganea Mihaiu
Karl – Adrian Mihaiu
Vrăjitorul – Francesco de Benedictis
Trandafirii – Yuria Soeta, Nozomi Miura
Bogdan Bîrsănescu, Jem Trim
Cioara – Ayaka Kishi
Cioroiul – Jin Mizutani
Prinţesa – Amalia Mîndruţiu
Prinţul – Ryan Brown
Renul – Bogdan Bîrsănescu
Porumbiţa – Mizuki Kubota
Porumbelul – Daia Kashiwaba
Fetita – Nozomi Miura
Baba – Elena Vasile
Vrăjitoarea – Cecilia Ursul
Bunica – Andrada Ion – debut
Lapona – Dorina Pătraş
Finlandeza – Codruţa Bălan
Își mai dau concursul, de asemenea, soliști și ansamblul de balet al Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța.

Regia şi coregrafia: Horaţiu Cherecheş. Scenografia: Natalia Kornilova. Asistent coregrafie: Monica Cherecheş.

Preț bilete: 40 lei; 30 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Partener: ZILE&NOPȚI

Locație

Opera Braşov
Opera Braşov Strada Bisericii Române nr. 51
Brasov, 500080 RO
+ Harta Google