Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

5 iulie 2017 9:00 - 17:00

|Recurring Eveniment (See all)

An event every week that begins at 9:00am on duminică, luni, marți, miercuri, joi, vineri and sâmbătă, repeating until 13 iulie 2017

Detalii

Data:
5 iulie 2017
Timp:
9:00 - 17:00
Sit web:
https://www.facebook.com/events/652243914977575

Timp de 5 săptămâni, între 6 iunie – 13 iulie, Laborazon aduce la Muzeul Casa Muresenilor Brasov în premieră națională expoziția CELEST, cu instalații interactive create de artiști locali. Expoziția va cuprinde 6 instalații însoțite de muzică și proiecții video, iar interactivitatea va fi generată de senzori și programare. La expoziție sunt așteptați toți cei cărora le place să se joace, indiferent de vârstă.

Cerul a fascinat dintotdeauna omenirea, ca un ideal intangibil. Ascensiunea spre stele este o metaforă a depășirii condiției umane, iar acest lucru este realizabil prin saltul cunoașterii, al imaginației, dar și al științei.
“Galaxia holografică” este o instalație într-o piramidă care permite vizualizare în trei dimensiuni a unei regiuni din spațiu. “Warpor” creează iluzia navigării prin spațiu la viteze super-luminice într-o navetă creată de sculptor. “Fii meteorit!” integrează utilizatorul într-un corp ceresc pe un ecran. “Creatorul de nebuloase” permite oricui să devină creativ și să deseneze elemente fascinante pe o proiecție cu ajutorul unor butoane și a unui joystick, toate încastrate într-o sculptură în formă de rachetă. “Atinge spațiul” permite utilizatorului să cânte la constelații. În fine, o podea interactivă teleportează utilizatorul pe lună.

Silvestru Munteanu, sculptură
Sergiu Neagu, programare
Bogdan Runceanu, visuals
Ovidiu Chihaia, efecte sonore și muzică
Neo Sense, scenotehnică
Alina Floroi, curator

Programul de vizitare: de luni până sâmbătă, între orele 9 și 17.
INTRARE LIBERĂ

Pentru grupuri mari, contactați muzeul pentru programare prealabilă: tel. 0268 – 477864.

Despre parteneri

Laborazon este o comunitate creativă care a operat un makerspace în Brașov și are în portofoliu expoziții de artă contemporană, instalații interactive și ateliere de creație.
Muzeul Casa Muresenilor Brasov, cunoscut tradițional ca muzeul imnului național al României, are o nouă deschidere către propuneri conectate cu tehnologia și cultivă expoziții de calitate, precum a fost și cea mai recentă, intitulată Muzeul Jucăriilor.
Despre proiect
Proiectul CELEST este co-finanțat din bugetul municipiului Brașov și partenerii Laborazon și Muzeul Casa Mureșenilor.

Info:
Simona Nichiteanu – PR Proiect
simonanichiteanu(at)gmail.com
http://www.laborazon.ro
http://www.facebook.com/laborazon

Locație

Muzeul Casa Muresenilor Brasov
Muzeul Casa Muresenilor Brasov Piata Sfatului 25
Brasov, 500025 Romania
+ Harta Google