Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

16 noiembrie 2017 19:30 - 22:30

Detalii

Data:
16 noiembrie 2017
Timp:
19:30 - 22:30
Eveniment Category:

Adi Voicu la Tipografia.

Joi, 16 noiembrie, regizorul brașovean Adi Voicu aduce în Tipografia scurt metrajul ”Ceața”, producție 2017. ” Ceața, prezintă povestea unui cuplu care dorește să adopte un copil. Dorințele și trăirile interioare puternice ale cuplului sunt ținute în frâu în această poveste emoționantă în care soțul și soția sunt evaluați de un asistent social pentru eligibilitatea adopției. Talentul narativ al regizorului român îmbracă ingenios scenariul și umorul spontan cu un stil modest, dar meticulos.”
Scurt metrajul “Ceața”, reprezintă debutul regizorului în ficțiune. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film Rotterdam(IFFR) și a fost prezentat în competiție internatională în cadrul festivalurilor: Cinemed Montpellier, Message2Man Sankt Petersburg (Premiul pentru cel mai bun debut), Indielisboa, Huesca Film Festival, CinEst Luxemburg.

În deschiderea proiecției din Tipografia regizorul ne va prezenta documentarul ”Metrobranding” ocazie cu care vom retrăi experiențele pentru produsele clasice ale epocii de aur: Salteaua Relaxa, tenișii de Drăgășani, bicicleta Pegas, motocicleta Mobra, becul de Fieni și mașina de cusut Ileana.

Adi Voicu a absolvit în 2005 Universitatea Națională De Artă Teatrală Și Cinematografică București (U.N.A.T.C.). În 2009 a câştigat premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de film
documentar, iar producţiile Metrobranding și Victoria (2010) au fost foarte aprieciate de critica de specialitate. Filmografia sa mai cuprinde: Faces (2006), Români în Ucraina (2014) şi Români în Serbia(2015).

Intrarea pe bază de donație pentru actrița Mela Mihai.
Bun de tipar: 0722373090

Locație

Tipografia
Tipografia Str. Postăvarului Nr.1 (colț cu Str. Diaconu Coresi)
Brasov, 500024 RO
+ Harta Google