Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

10 noiembrie 2017 10:00 - 20:00

Detalii

Data:
10 noiembrie 2017
Timp:
10:00 - 20:00
Eveniment Category:

UN PODIUM…
Mii de înscriși în competiție…
10 finaliști…
UN CÂȘTIGĂTOR ABSOLUT!

AD Auto Total, liderul pieței de distribuției de piese auto din România, te cheamă la cea mai populară competiție în rândul mecanicilor din întreaga țară: MECANICUL ANULUI! Punem la bătaie o mașină, mii de euro și alte super-premii. Îți plac provocările? Arată că meseria îți e într-adevăr brățară de aur și că poți face minuni din pasiunea ta pentru motoare!

Este al șaptelea an la rând când aruncăm mănușa celor ce-și fac din dragostea pentru mașini o profesiune de credință! Peste 6 000 de mecanici, vulcanizatori și diagnosticieni din toate colțurile țării și-au testat cunoștintele teoretice, pregătirea tehnică și îndemânarea în edițiile anterioare ale competiției devenită tradiție.

Concursul MECANICUL ANULUI este structurat pe două categorii: DIAGNOZĂ și MECANICĂ AUTO. Primul pas este o probă online pe site-ul oficial, www.mecaniculanului.ro, în care, timp de o oră, aspiranții la titlu rezolvă un test preliminar. Poți da acest test în perioada 2-31 octombrie. Participarea este deschisă oricărei persoane cu vârstă de peste 18 ani. Concurenții pot participa la o singură probă din cele două (doar diagnoză sau doar mecanică).

Primii 50 clasați la ambele categorii pleacă la Brașov, la etapa a doua, care are loc pe 10 noiembrie, la Lux Divina. La Brașov, maratonul debutează cu un test scris care reduce numărul concurenților rămași în cursă la doar 10 la secțiunea DIAGNOZĂ, și la doar 2 la secțiunea MECANICĂ AUTO.

La MECANICĂ AUTO, cei doi finaliști au de executat, succesiv, o operațiune mecanică pe un motor instalat pe un stand. Cel care reușește s-o facă cel mai rapid câștigă. Timpul maxim acordat fiecărui participant este de 20 de minute. Niciunul dinte cei doi finaliști nu este prezent în sală cât timp celălalt repară.

La DIAGNOZĂ, parcursul spre trofeu trece printr-o confruntare spectaculoasă, tensionată, sub lumina reflectoarelor, după modelul “Știi și Câștigi” (proba pupitrelor): cel care are cel mai rapid răspuns corect merge mai departe. Primii doi clasați trec la proba practică, pariul suprem. Două mașini identice pe scenă, cu aceeași defecțiune, pe care cei doi finaliști trebuie s-o identifice și s-o repare în… 30 de minute! Este o cursă contra cronometru și contra propriilor limite. Cel care reușește să pornească primul motorul câștigă titlul de Mecanicul Anului și marele premiu.

MECANICUL ANULUI premiază, începând de anul trecut, și SERVICE-UL ANULUI (service-ul care reușește să aibă trei angajați calificati in etapa probelor scrise, in orice secțiune).

Juriul competiției este format din trainerii ACADEMIEI AUTO AD AUTO TOTAL, profesioniști care au la activ mii de ore de formare furnizate mecanicilor și diagnosticienilor din toată România, și care specializează traineri din întreaga Europă. În echipa de arbitraj sunt selectați și câștigătorii edițiilor precedente ale concursului Mecanicul Anului.

Pentru mai multe detalii, intră pe site-ul competiției, www.mecaniculanului.ro.

Locație

Lux Divina Centru de Evenimente
Lux Divina Centru de Evenimente 13 Decembrie 96
Brasov, 500164 RO
+ Harta Google