- Acest eveniment a trecut.
Biofilm la Bienala Europeană de Poezie
4 noiembrie 2017 20:30 - 21:00
Biofilm se întoarce. De data asta într-o formă special concepută pentru Bienala Europeană de Poezie de la Brașov: Datoria nesupunerii cu texte în engleză și o stuctură nou nouță. Haideți să nu ne supunem împreună la Bienala Europeană de Poezie, care începe vineri de la ora 17:00 și la Biofilm, sâmbătă de la ora 20:30 la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov
Concept & design afiș: Roxa Tarziu
Biofilm este un spectacol experimental de dans contemporan, muzică și poezie conceput pentru a crea o experiență sinestezică, care dă frâu liber senzațiilor create de diferite forme de artă, care le pune în contact, în dialog și care implică publicul în acest joc liber, democratic și dezinhibat al intensităților. Biofilm este biografia fiecăruia dintre noi și potențialul ei de a se comunica, de a atinge, de a lăsa o amprentă pe altcineva. Biofilm este filmul generației noastre și solidaritatea simbolică, existențială, socială, pe care o putem trăi acum.
Biofilm este dans:
Este Petra A. Binder, filolog, performer, dramaturg, folosește arta cuvântului și a corpului înspre exprimare și exteriorizare. A participat în spectacole și la festivaluri de dans contemporan și contact improvisation, ca regizor artistic la performance-uri, scenarist sau coregraf și a inițiat în ultimul an elevi de liceu înspre arta scrierii dramatice, publicând rezultatul dramaturgic într-un volum de teatru pentru tineret.
Biofilm este muzică:
Este trupa The Sevenelevens, un proiect proaspăt și ambițios demarat de chitaristul Radu Mureșan şi de către producătorul George Pandrea. Băieții produc un sunet cald, exclusiv instrumental, îmbinat cu nuanțe indie/hip-hop. Solo-urile de blues așezate peste ritmuri și bași digitali sunt o variantă mai soft a Ratatat-ului american ori a Darkside-ului inițiat de Nicolas Jaar.
Biofilm este poezie:
Este poetul, performerul și profesorul brașovean Robert G. Elekes. După publicarea primului său volum “aici îmi iau dinții-n spinare și adio”, apărut la editura Tracus Arte în 2015, a primit Premiul Național de Poezie “Iustin Panța” pentru debut, Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu, Opus Primum”, Premiul de debut al revistei de literatură „Familia” și premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România. Poemele sale au fost traduse și publicate în America, Germania și Ungaria. Este fondatorul și coordonatorul clubului de lectură Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets și al festivalului de poezie cu același nume.