Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

1 noiembrie 2017 17:00 - 19:00

Detalii

Data:
1 noiembrie 2017
Timp:
17:00 - 19:00
Eveniment Category:
Sit web:
http://www.psihofil.ro/

Simti ca nu mai poti ajunge la o comunicare eficienta cu copilul tau, observi cum acesta se implica in diverse conflicte si nu stie cum sa le gestioneze, crezi ca ar trebui sa stie mai multe despre el, despre valorile lui, trasaturile lui de caracter; are anumite temeri nejustificate, stereotipii verbale si comportamentale, atunci va invit sa-l ajutati sa se descopere cu ajutorul atelierelor de dezvoltare personala pentru copii „Cine sunt eu in relatia cu ceilalti” care vor incepe in 1 Noiembrie 2017, la ora 17.

Ateliere de dezvoltare personala pentru copii – “Cine sunt eu in relatia cu ceilalti!”

Grupuri tinta: grupuri de copii cu varste intre 3-7 ani, 7-12 ani.

Dimensiunea grupului: maxim 8 copii

Durata intalnirilor: 1 data pe saptamana timp de 8 saptamani, cate 2 ore/sedinta, in perioada 1 noiembrie – 20 decembrie

Pornind de la citatul “Pentru a te cunoaste, trebuie sa te studiezi in interactiunea cu o alta persoana”, putem sa deducem importanta pe care o au relatiile in viata noastra. Omul este o fiinta bio-psiho-sociala, o entitate biologica, care se bazeaza pe o structura psihica si care poate exista in forma sa indivizibila doar in relatie cu ceilalti.
Importanta acestor ateliere
Explorarea si cunoasterea personala prin prisma relatiilor cu cei din jur reprezinta o conditie esentiala pentru adaptarea la mediu, pentru facilitarea accesului la potentialul personal si pentru stimularea acestuia.
Cunoasterea de sine, a caracteristicilor si valorilor personale, a universului sau emotional, il plaseaza pe copil in postura de a gasi modalitati eficiente de relationare cu ceilalti, de constientizare a propriilor emotii dar si a situatiilor in care acestea apar si la o comunicare adecvata, fara a intra in diferite situatii conflictuale.

Tematica intalnirilor
Întâlnirile grupului sunt centrate pe teme diferite ce au în vedere:
• Cunoasterea de sine, a valorilor si caracteristicilor personale,
• Ințelegerea senzațiilor corporale în relație cu emoțiile,
• Dezvoltarea increderii in sine si accesarea propriilor temeri,
• Ascultarea intuitiei pentru o comunicare eficienta cu sine,
• Cresterea capacitatii de a raspunde adecvat situatiilor din viata cotidiana,
• Identificarea unor modalitati creative de solutionare a conflictelor,
• Depasirea situatiilor problematice si facilitarea intelegerii propriului rol in societatea actuala,
• Antrenarea abilitatilor empatice si gestionarea adecvata a emotiilor.

Tehnicile folosite
În lucrul cu copiii, tehnicile terapeutice utilizate pentru a-i ajuta să se exploreze, implică desenul, pictura, marionetele, jucăriile, poveştile, basmele, metaforele terapeutice, fantezia, modelajul cu lut sau plastilina – materiale care le oferă un mediu sigur şi natural.
Toate aceste tehnici sunt puse in practica prin joc reusind, astfel, sa comunic adecvat pentru nivelul lor de varsta. Prin joc copiii se dezvolta din punct de vedere mental, fizic si social, astfel au posibilitatea sa exploreze lucrurile care sunt suparatoare sau ingrijoratoare pentru ei, ii ajuta sa se deblocheze si sa isi exprime sentimentele si emotiile pe care le traiesc.
In acelasi timp, activitatile bazate pe joc le confera copiilor multa satisfactie si buna dispozitie.

Organizator: Psiholog Dr. Iuliana Laura Ferariu, psihopedagog, cu formare in Psihoterapie Integrativa, doctor pe tematica creativitatii umane si a stimularii potentialului creativ, cu peste 10 ani experienta pe problematica relatiei intrapersonale si a raporturilor interumane.

Locul de desfasurare: str. George Baritiu, Nr. 13, Brasov.

Tarife:
Tarif/sedinta: 45 lei
Important!
Pentru plata integrala a celor 8 sedinte voi oferi un discount 10% din valoarea totala a sedintelor.

Pentru informatii suplimentare si inscrieri:
– prin SMS sau apel telefonic la nr.: 0763566521

Va astept cu drag!