Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

9 februarie 2018 17:00 - 20:00

|Recurring Eveniment (See all)

An event every week that begins at 5:00pm on vineri, repeating until 6 aprilie 2018

Detalii

Data:
9 februarie 2018
Timp:
17:00 - 20:00
Eveniment Category:

Autocunoastere si explorare personala prin psihoterapie de grup
pentru adulti si adolescenti

Descriere:

Viata in esenta ei este atat de simpla si de frumoasa incat de cele mai multe ori ne indepartam de ea si ne complicam existenta. Astfel ajungem in anumite situatii din care nu gasim iesirea catre starea de bine si echilibru, concentrandu-ne atentia asupra diferitelor nevoi, si ele suficient de complexe incat sa para totul foarte dificil si foarte greu de suportat.
Astfel, nevoile fiecaruia sunt diferite in functie de etapa pe care o depasim in viata, fie ne dorim sa ne imbunatatim abilitatile pentru a avea succes pe plan profesional, fie dorim sa comunicam mai eficient cu cei din jur sau dorim sa ne intelegem mai mult copiii sau sotul/sotia. De asemenea, poate suntem intr-un moment dificil al vietii noastre pe care nu reusim sa-l depasim cum ar fi un divort, un deces, o pierdere sau pur si simplu viata a devenit atat de monotona si lipsita de substanta incat nu ne mai atrage cu nimic. Mai mult decat atat putem sa cadem prada unor simptome somatice care ne dau batai de cap, cum ar fi temeri nejustificate, insomnii, tristete accentuata, dependente, etc.
Oricare ar fi motivul pentru toate aceste situatii si multe altele, este indicat sa cerem ajutorul unui psihoterapeut si impreuna cu el sa descoperim care este adevarata cauza a problemei si cum anume sa ne reechilibram emotional si mental.
Psihoterapia ne ajuta sa descoperim ce informatii ne sunt necesare pentru a ne intelege propriul comportament si pe al celor din jurul nostru, sa ajungem la sursa emotiilor negative, sa ne vindecam traumele si sa ne gestionam in mod adecvat emotiile care par sa ne conduca viata, impiedicandu-ne sa ne atingem potentialul personal.
Psihoterapeutul vine in viata clientului la dorinta acestuia, atunci cand acesta simte ca nu mai reuseste sa gestioneze situatiile prin care trece. E ca si cum acesta il invita sa paseasca in propria barca si sa “calatoreasca” impreuna prin viata sa pentru o perioada, atat timp cat simte ca are nevoie.
In aceasta calatorie clientul are alaturi un prieten de incredere care il insoteste catre constientizarea sursei problemelor sale si il ajuta sa prelucreze informatia gasita acolo. In momentul in care clientul va descoperi taramul increderii, curajului si echilibrului personal, il va invita pe psihoterapeut sa “coboare” din barca sa pentru ca de acolo va sti sa vaslesca singur.

Tematica
• Dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare;
• Identificare tiparelor comportamentale problematice;
• Conștientizarea blocajelor și a credințelor limitative;
• Abordarea relațiilor de familie sau de cuplu;
• Adordarea problemelor de simptomatologie psihosomatică;
• Introducerea în tehnicile de relaxare și de meditație;
• Investigarea emoțiilor și afectelor personale;
• Gestionarea emoțiilor negative;
• Conștientizare și autocunoaștere;
• Reglarea echilibrului dintre minte-corp-spirit;
• Explorarea stimei de sine și a încrederii în sine;
• Rezolvarea unor conflicte interioare și exterioare;
• Conștientizarea și aducerea propriei persoane în prezent în aici-și-acum;
• Revenirea la copilărie prin artă și joc.

Rolul grupului in psihoterapie
Psihoterapia de grup iti ofera sansa de a beneficia de dinamica grupului, atat la nivel informational cat si la nivel emotional, de a rezona cu problemele din viata altora, de a le constientiza pe cele personale, si de a lucra asupra lor pentru a gasi solutii. Alaturi de ceilalti participanti la grup exista oportunitatea de a-ti dezvolta abilitatile interpersonale, invatare interpersonala si suport neconditionat. Grupul poate fi format din persoane cu problematici asemanatoare sau diferite, ceea ce-i confera unicitate si specificitate.

Cui se adreseaza?
Se adreseaza tuturor celor care doresc sa se cunoasca mai bine, care doresc sa-si imbunatateasca performantele la locul de munca sau care vor sa desfasoare ceva pe cont propriu dar nu au suficient curaj sau nu reusesc sa se mobiliteze, sa se organizeze suficient de bine.
De asemenea, sunt invitati cei care depasesc momente dificile in viata, in relatia cu cei din jur sau in relatia lor cu sine si nu stiu cum sa le depaseasca.
Sau pur si simplu daca treci printr-o perioada monotona si doresti sa beneficiezi de ceva diferit care vine insotit cu multa informatie, emotie si voie buna, te invit sa participi!!!

Modalitati de lucru:
Informatii teoretice cu aplicatii practice;
Exercitii si jocuri terapeutice de grup (lucru individual si in echipe) ;
Art terapia: desen, modelaj, pictura, povesti terapeutice, metafore, etc.;
Dramaterapia prin joc de rol, metafore si povesti terapeutice;
Interactiune de grup: provocari, dialog, dezbateri;
Tehnici de relaxare;
Elemente de spiritualitate,
Tehnici de Programare Neuro Lingvistica;
Momente de umor si buna dispozitie.

Durata: 3ore/saptamana
Pret: 120 lei/sesiune

Organizator: Dr. Ferariu Iuliana Laura, psihoterapeut integrativ, doctor pe tematica creativitatii umane si a stimularii potentialului creativ, cu peste 10 ani experienta pe problematica relatiei intrapersonale si a raporturilor interumane.

Informatii suplimentare si inscrieri:
Tel: 0763566521
Facebook: Iuliana Laura Ferariu – Psihoterapeut
www.psihofil.ro

Locație

Cabinet Individual de Psihologie Ferariu Iuliana Laura
Cabinet Individual de Psihologie Ferariu Iuliana Laura Str. Traian Demetrescu, nr. 1, Brasov
Brasov, 500025 RO
+ Harta Google