Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

5 octombrie 2017 18:00 - 20:00

Detalii

Data:
5 octombrie 2017
Timp:
18:00 - 20:00
Eveniment Category:

In prezent toate cele 15 locuri la atelierul nostru s-au rezervat. Multumim pentru interes si pentru inscrieri!
–––––––––––––––––––––––
Joi, 5 octombrie, copiii sunt invitaţi să ia parte la cel de-al doilea atelier de tors şi ţesut de la Casa Junilor. Atelierul face parte din proiectul Muzeul din Casa Junilor, finanţat de Primăria Braşov şi realizat de Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul vechi, în parteneriat cu Asociaţia „Mă implic” (co-finanţator), derulat în perioada august-noiembrie 2017.

Prin atelierele de educaţie non-formală din cadrul proiectului, copiii au prilejul să ia contact cu vechile meşteşuguri practicate în regiunile etnografice ale Ţării Bârsei şi Ţării Făgăraşului, ca prim pas în învăţarea unor practici ca torsul şi ţesutul la război.

La atelierul de joi, cei mici vor afla povestea firului de lână, printr-o experienţă interactivă, coordonată de artizanul Elena Dănilă. Vom pune la lucru daracii pentru pieptănat lâna, furcile, fusurile şi războiul de ţesut.

Atelierul se adresează copiilor care au vârsta de minimum 6 ani, cu conditia sa nu mai fi participat la niciunul dintre atelierele gratuite din cdrul proiectului. Participarea este gratuită şi se face exclusiv pe baza înscrierii prealabile.
Pentru înscrieri, va rugăm să ne scrieţi un mesaj cu titlul „Înscriere atelier tors 2”, care să conţină numele participantului şi un număr de telefon de contact, pe adresa: [email protected]. Veţi primi un mesaj de confirmare a participării.

Locație

Muzeul din Casa Junilor
Muzeul din Casa Junilor Prundului 1
Brasov, RO
+ Harta Google