Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

23 iunie 2017 11:00 - 13:00

Detalii

Data:
23 iunie 2017
Timp:
11:00 - 13:00
Sit web:
https://www.facebook.com/events/454325328256742

Locație

Casa Junilor
Casa Junilor Prundului 1
Brasov, 500123 Romania

Organizator

Casa Junilor

Lada de zestre este piesa de mobilier care pe vremuri nu lipsea din nicio casa taraneasca. In aceasta lada se păstrau cu sfințenie obiectele de preț ale proprietarilor casei: rochia de mireasă a bunicii, broboadele de mers la biserică, costumul popular și sumanul bunicului, valuri de pânză. Era piesa de rezistență a fiecărei case, frumos ornamentată, cu migală crestată, ”cutia cu mistere” ascundea fragmente din istoria familiei, a celor ce nu mai sunt, dar de care ne leagă atâtea amintiri, o amprentă a istoriei pe care o aflai doar din poveștile spuse de bătrâni, la gura sobei, în serile reci de iarnă.

In amintirea lazii de zestre a bunicii, la atelierul nostru, vom reconstitui o lada de zestre in miniatura. Vom invata sa cream propria noastra cutie cu mistere din hârtie, prin tehnica origami.

Vom decora apoi ladita cu simboluri, care sa aminteasca de pictura sau crestaturile in lemn cu care aceste obiecte erau infrumusetate in trecut.

Atelierul se adreseaza in special copiilor peste 6 ani, dar atelierul nostru poate fi un bun prilej de a petrece timp impreuna, in familie.

Taxa participare: 25 lei – Sunt incluse materialele si uneltele necesare.

Pentru inscrieri, va rugam să transmiteţi un mesaj de confirmare fermă cu titlul „Inscriere atelier origami”, pe email [email protected], care să conţină numele participantilor si un numar de telefon de contact.

Va asteptam cu drag!