Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

20 decembrie 2017 18:00 - 20:00

Detalii

Data:
20 decembrie 2017
Timp:
18:00 - 20:00
Eveniment Category:

Vă invităm să ducem rozeta, colţul de lup şi zig-zag-ul mai departe! Să facem lemnul să încolţească din nou, aici în inima Scheiului, într-o călatorie în lumea semnelor protectoare crestate şi incizate pe suprafaţa lemnului de tei.

In trecut, intreg universul casnic – incepand cu elementele arhitecturale precum „stoboarele” – taieturi ornamentale la garduri si pridvor, decupajele de la podul casei, mobilierul si uneltele erau imbogatite estetic si apotropaic prin decorul traforat, crestat si incizat.
Troitele si portile din Schei sunt imbogatite si protejate cu simboluri (cruce, soare) pe care le vom descoperi impreuna in cadrul atelierului.
Atelierul este susţinut artistele brasovene Victoria Ţăroi şi Georgiana Gămălie, membre fondatoare ale Asociaţiei Culturale Artessentia.

Atelierul se adreseaza adulţilor si copiilor peste 12 ani.

Taxă participare: 60 lei – sunt incluse materialele şi uneltele de început, pe care fiecare participant le păstrează pentru a putea continua deprinderea meşteşugului, acasă.

Pentru inscrieri, va rugam să transmiteţi un mesaj cu datele dumneavostra (nume, numar de telefon) cu titlul „Inscriere atelier crestaturi”, la email [email protected] Veti primi un mesaj de confirmare a inscrierii.

Va asteptam!

Locație

Casa Junilor
Casa Junilor Prundului 1
Brasov, 500123 RO
+ Harta Google