- Acest eveniment a trecut.
Atelier de colorat mandale, în beneficiul lui Matei
8 februarie 2018 17:00 - 18:30
Ne-am gândit ca în programul nostru de ateliere educative să includem workshop-uri în familie, prin care, împreună cu sprijinul dumneavoastră, să ne alăturăm unei cauze umanitare.
Primul nostru atelier de acest fel este dedicat lui Matei, un băiețel în vârstă de 2 ani și 9 luni, care nu încă nu știe cum este să mergi și să alergi. Matei a fost diagnosticat cu Tulburare de dezvoltare specifică a funcției motorii, iar părinții săi au nevoie de sprijinul nostru, deoarece terapiile de recuperare costă foarte mult și din păcate nu le mai pot susține financiar singuri.
Mai multe detalii despre cauza noastra aici: https://www.facebook.com/deea.dee.98/posts/10156332717085982?pnref=story.unseen-section
⌘ Așadar, copii, părinți, bunici, joi seara vă invităm să petrecem împreună o seară relaxantă,colorând mandale și savurând un pahar de ceai fierbinte înmiresmat. Care sunt beneficiile acestei activități?
⌘A colora mandale înseamnă nu numai un mod de a comunica dar și a ne dezvolta capacitățile de coordonare a ochilor cu mâinile, abilitățile de concentrare, lucruri care ne sunt necesare la orice vârstă iar în momentul când privim mandale ne relaxam și ne simțim bine.
Participarea la atelier se face in baza unei donatii minine recomandate, de 10 lei.
____________________________
✒️INSCRIERI: prin mesaj cu titlul „Mandale” la ✉️[email protected], împreună cu datele dumneavoastră de contact (număr de telefon și nume complet).
⊙ Eveniment organizat de Comunitatea Motive Tradiţionale din Ţara Bârsei şi Împrejurimi – prin amabilitatea doamnei Antonela Lungu şi Casa Junilor.
⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘
Mandala – simbol al religiei și artei budiste – este un cuvânt care nu are traducere dar este prezent în multe limbi și definește un design geometric repetitiv în forma de cerc, ce simbolizează Universul.
Cuvântul mandala este derivat din radăcina «manda», care înseamnă esență, spirit, la care s-a adăugat sufixul « -la », însemnând recipient (container). Așadar putem spune că mandala este un depozit al spiritului. Ca imagine, mandala simboliza atât mintea cât și trupul lui Buddha. Ea poate fi reprezentată ca o roată, un copac, o bijuterie ori în alte simboluri.
În sensul uzual, mandala a devenit un termen generic pentru orice plan, hartă sau reprezentare geometrica a cosmosului metafizic sau simbolic, o imagine redusa a Universului.
Fiecare dintre noi simțim nevoia să comunicăm și facem acest lucru, în diferite moduri. Fie că vrem să spunem ceva celor dragi, fie că vrem să împărtășim ceva din ceea ce am trăit sau pur și simplu să ne ascultam gândurile, comunicarea este o necesitate și atunci ea trebuie împlinită. Dar sunt și situații în care alegem să comunicăm, mai ales cu noi înșine, printr-o altă modalitate decât prin limbaj și aceasta poate să fie chiar prin forme și culori, fără a avea pretenția că sunt artistice în adevăratul sens ci sunt doar o exprimare a ceea ce simțim într-un anume moment al vieții sau a modului în care vedem lumea/universul la acel moment.