Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

26 ianuarie 2018 14:00 - 16:00

Detalii

Data:
26 ianuarie 2018
Timp:
14:00 - 16:00
Eveniment Category:

Pornind de la maniera simplă dar fermecătoare în care Regina Maria și-a decorat interioarele reședințelor cu numeroase obiecte de artă populară, folosind fotografiile istorice și filmele de arhivă, vă invităm să participați, vineri, 26 ianuarie 2018, începând cu ora 14.00, în Casa Sfatului din Brașov la un atelier creativ inspirat din așa-numitul stil Regina Maria.

Invitat special în cadrul atelierului este prof. univ. dr. Adrian Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei ,,George Oprescu”.

O prezentare despre piesele de mobilier ale reședinței Reginei Maria de la Bran va fi susținută de doamna Nicoleta Petcu, specialist în colecția de mobilier a Muzeului Național Bran.

Atelierul se adresează artiștilor și studenților selecționați de catedra de Ingineria și Designul Produselor Finite din Lemn a Facultății de Ingineria Lemnului (Universitatea Transilvania Brașov).
În cursul anului 2018, cele mai interesante propuneri vor fi incluse într-un proiect de design interior și expozițional, susținut de către Muzeul Județean de Istorie Brașov, Universitatea Transilvania și Asociația Producătorilor de Mobilă din România.

Intrarea este liberă.