Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

21 ianuarie 2018 12:00 - 15:00

Detalii

Data:
21 ianuarie 2018
Timp:
12:00 - 15:00
Eveniment Category:

USR Brașov te invită la o dublă lansare: cartea “Angajat la stat. Disperarea sincerității” de Sorin Negruti și platforma online angajatlastat.ro.

Dedicată tuturor celor care au avut curajul de a înfrunta abuzurile Sistemului, cartea „Angajat la stat. Disperarea sincerității” reprezintă povestea lui Sorin Negruţi, angajat al Institutului Național de Statistică din decembrie 2008, și oferă o imagine detaliată a unei instituții publice din România, cu toate derapajele, abuzurile, minciunile, delăsarea, nepotismul, risipa, incompetența, lipsa de profesionalism care caracterizează mare parte din sistemul public românesc.

Din postura de angajat la INS, autorul nu doar s-a revoltat față de modul în care se petreceau lucrurile în instituția în care lucra, dar s-a folosit de toate mijloacele legale pentru a opri neregulile constatate: a sesizat pe rând toți superiorii ierarhici din institut, până la vicepreședinte și președinte, apoi a adresat un memoriu primului ministru, după care a ieșit în afara sistemului, sesizând ANFP și acționând INS în judecată. Iar în final, a scris această carte. Nu cu speranța că se va schimbă imediat ceva, ci mai ales pentru a scoate la lumină mizeria sistemului și pentru a nu fi complice, prin tăcere și acceptare, la menținerea unui sistem bolnav și corupt.

USR susține orice demers prin care oameni competenți și integri se opun abuzurilor, incompetenței și corupției în toate formele ei. Iar instituțiile “de stat” reprezintă mediul care are nevoie de schimbarea cea mai profundă, unde interesele personale, nepotismul, birocrația și lipsa de transparență sunt “valorile” care primează. Vrem să cunoaștem cât mai bine acest “sistem” și toate problemele lui, pentru a găsi mijloacele prin care să aducem schimbarea. Vrem să ne pregătim pentru o bună guvernare, făcută în interesul cetățenilor, bazată pe transparență, integritate și competență.

De aceea, odată cu lansarea cărții lui Sorin Negruţi, USR lansează la Brașov proiectul pilot angajatlastat.ro – o platforma online care să ofere angajaților la stat un mediu sigur prin care ei să poată face publice neregulile, abuzurile, ilegalitățile comise în instituțiile în care lucrează.

La eveniment va fi prezent autorul Sorin Negruţi, precum și echipa care a inițiat și coordonează proiectul angajatlastat.ro.

Locație

USR Brașov
USR Brașov Bulevardul 15 Noiembrie nr. 1, etaj 1, ap. 9-10 (int. 04)
Brasov, 500096 RO
+ Harta Google