Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

31 august 2017 15:00 - 19:00

|Recurring Eveniment (See all)

An event every week that begins at 3:00pm on duminică, vineri and sâmbătă, repeating until 3 septembrie 2017

Detalii

Data:
31 august 2017
Timp:
15:00 - 19:00
Sit web:
https://www.facebook.com/events/266494833855747

Organizator

Acasă :: the film

Copiii de la Acasă :: The Film vă așteaptă între 31 august – 3 septembrie la Amural III Festival Vizual, într-o grădină secretă din Brașov, ascunsă “după ziduri”, la intersecția artelor vizuale cu tehnologia și natura.

???

[POVESTEA]

Acasă :: The Film este un proiect umanitar și o documentare pentru un film de lung metraj despre viața unei familii care locuiește în cel mai mare parc natural urban din Europa Continentală.

Pentru familia Enache, ”Acasă” a însemnat până de curând o baracă improvizată în Parcul Natural Văcărești. 16 oameni, dintre care 11 copii, au trăit izolați în mijlocul Bucureștiului, fără acces la utilități, educație sau medici.

Din vara anului 2016, doi reporteri de la Casa Jurnalistului au început sa lucreze la un reportaj despre un parc natural din inima orașului. Au sfârșit prin a derula o documentare pentru un film de lung metraj și un proiect social care a strâns în jurul copiilor zeci de voluntari și organizații umanitare.

[EXPOZIȚIA]

Acasă, în Delta Văcărești, e locul de desfășurare al documentarului nostru, iar copiii din deltă ne-au devenit prieteni. Curiozitatea, bunătatea și creativitatea lor ne-au făcut să ne retragem o clipă din spatele aparatelor de filmat și să-i lăsăm pe ei să captureze frumusețea Deltei. A rezultat o serie de poze trase pe camere foto pe film, făcute de copii.

Am selectat cele mai puternice 10 fotografii pe care le puteți vedea și cu care puteți interacționa în spațiul nostru secret din GrădinAmural, în cadrul Amural III Festival Vizual. Cu ajutorului unei aplicații dezvoltată de cei de la Augmented Space Agency, am ascuns în 5 din cele 10 fotografii câte un fragment din filmul ”Acasă”.

[MEET THE KIDS]

Duminică, începând cu ora 17:00, îi poți cunoaște pe micii artiști!

După ce ne distrăm cu tehnologia, ne facem de cap ca-n copilărie. Copiii din Deltă vin pentru prima dată la Brașov, la munte și abia așteaptă să vă povestească despre ei și despre natură… Avem povestitori pentru toate vârstele:

? Luciana – 5 ani
? Zâna – 7 ani
? Duca – 8 ani
? Nicu – 6 ani
? Cezar – 9 ani
? Gigel – 10 ani
? Marcel – 13 ani
? Rica – 14 ani
? Vali – 17 ani

???

»Augumented Space Agency«

În mijlocul revoluției digitale, tehnologia schimbă modul în care relaționăm și interacționăm cu mediul sau cu informația. Augmented Space Agency există tocmai din curiozitatea de a explora această transformare, folosindu-se de cele mai noi tehnologii mobile pentru augmentarea simțurilor.

»Crowdfunding«

Dacă vrei să ajuți copiii, poți face această donație la fața locului sau în contul asociației. Scopul este unul caritabil, de strângere de fonduri pentru educația copiilor (chirie, întreținere, transport, onorarii pentru asistenții sociali și tutorii care lucrează cu ei. Toate veniturile survenite din donații sau prin participarea la activitățile noastre le aparțin copiilor.

Detalii cont:
IBAN: RO 13 BREL 0002 0011 4652 0102
Detinator: Asociatia Baza
Libra Bank
Adresa: Str. Semilunei, Nr.4-6, Sector 2, Bucuresti
SWIFT: BREL RO BU